Jak funguje chlorový granulát rychlorozpustný 20kg

0 Comments


Bazény k létu neodmyslitelně patří. A není divu, poskytují nám to nejlepší osvěžení, které si můžeme v horkém létě přát. To je také důvod, proč jej najdeme na stále více zahradách. Ovšem udržet v něm čistou, průzračnou vodu není nic jednoduchého. I když máme dobrý filtrační systém, bez pomoci chemie se zkrátka neobejdeme.

Tou zdaleka nejpoužívanější je chlor, a nikoliv bez důvodu. Funguje tak, že zabíjí veškeré bakterie a jiné mikroorganismy, které se ve vodě časem vyskytnou. Problémy však mohou způsobovat i citlivějším lidem. Je koneckonců důvod, proč byl během první světové války používán jako bojový plyn. Při jeho používání tedy musíme přesně dodržovat pokyny výrobce.

čistá voda v bazénu

Samozřejmě existuje v mnoha nejrůznějších formách. Jednou z nich je i chlorový granulát rychlorozpustný 20 kg Chlorito. Ten je, jak již název napovídá, tvořen granulemi, které se ve vodě rychle rozpustí. K čemu nám ale něco takového může být užitečné? Používá se především ve chvíli, kdy máme v bazénu problém, který je nutné rychle řešit. Typická situace je například když se vrátíme domů po dovolené, a zjistíme, že náš bazén mezitím poněkud zezelenal. To samozřejmě není něco, co bychom chtěli, a je nutné to rychle řešit. A právě tehdy nám rychlorozpustný chlor pomůže.

dítě v bazénu

Oproti klasickým tabletám, které se rozpouští jen pomalu, tyto dodají do vody velké množství chloru najednou. Dokáže si tedy poradit s mnohem větším množstvím mikroorganismů, což právě v tuto chvíli potřebujeme. Je však nutné si také uvědomit, že voda obsahující skutečně velké množství chloru najednou není dobrá ani pro člověka. Proto je nutné dodržovat lhůtu, po kterou se není vhodné koupat, než veškerý přebytečný chlor vyprchá. Ta je právě stanovena výrobcem, a je vhodné ji dodržovat. Proto bychom měli k chloru přistupovat přeci jen opatrně. Ani s ním není vhodné si zahrávat.